GAMECHANGERS

Het programma

Tijdens dit leiderschapsprogramma gaat het om jouw behoeften als AIOS. Je gaat als deelnemer aan het programma een ontdekkingsreis van een jaar maken waarbij je on the job aan de slag gaat met de toekomst van gezondheidszorg. Het programma is er opgericht om jou, als de potentiële change agent, bagage en knowhow te geven om een toekomstig leider te zijn. Een reis waarin je jezelf leert kennen en ook leert hoe je in groepen invloed kunt uitoefenen en zaken in beweging kunt brengen.
Je gaat samen met een partnerorganisatie naar Afrika om daar te werken aan verschillende essentiële uitdagingen (challenges). Op die manier ga je een sociale impact maken gericht op (medische) zorg voor mensen die zij vooralsnog niet krijgen.

Co-Creatie

Dit programma geeft een direct antwoord op specifieke behoeften binnen de gezondheidszorg voor AIOS, gericht op de huidige situatie en op de nabije toekomst. Door het samenbrengen van de kennis en ervaringen van De Jonge Specialist, VvAA en Better Future is deze
co-creatie ontstaan.

Kanteling

Met al het nieuws over burn-outs, zware werklasten en een steeds veranderende gezondheidszorgomgeving, hebben we onze frustratie en zorgen gekanteld naar een dynamisch, constructief en vooruitdenkend programma. Met als doel het stimuleren, bemoedigen en creëren van ‘Agents of Change’ in de gezondheidszorg.

‘Agent of Change’

Wat betekent dat überhaupt? Het betekent dat je leert om jouw omgeving niet de regie de overhand te geven. Integendeel, je kunt veel meer invloed hebben dan je je vaak kunt voorstellen. Meer controle/eigenaarschap nemen, de ruimte vinden om op jouw manier te werken binnen de huidige beperkingen van jouw omgeving en jouw capaciteiten een ‘push forward’ geven. Zoiets als “Thinking out the box, working in the box, shifting the box in other directions” en manieren vinden om dingen om je heen te verplaatsen. Een ‘Agent of Change’ worden betekent niet het extra taken of verantwoordelijkheden op je nemen. Het gaat om het scherpstellen van jouw prioriteiten en functioneren als een efficiënt individu met een heldere visie en duidelijk doel.

De beste ziekenhuizen worden geleid door artsen

Dit programma bereidt je voor om een leider, manager, teamspeler, beïnvloeder en nog veel meer te worden. Door jezelf beter te leren kennen en te begrijpen hoe je verandering kunt creëren, krijg je inzicht en vaardigheden die je de rest van jouw carrière zullen helpen. Managen is geen vereiste vaardigheid binnen de medische opleiding, en ook niet makkelijk te leren.  Echter is het een vaardigheid die steeds meer nodig is naarmate je verder groeit in je professionele leven.

Resultaten

Er zijn verschillende soorten ‘curricula’ te onderscheiden. Een deel kun je zien en voorspellen. Een ander deel kan je alleen begrijpen als je het hebt ervaren. Dit programma heeft beide. Het leren van concrete vaardigheden, modellen en processen. En een minder tastbaar, vaak nog belangrijker, curriculum op een niveau van persoonlijke ontwikkeling en waarbij je leert in staat te zijn om praktische verandering te creëren.

Het is een mythe dat er zachte en harde vaardigheden zijn. Er zijn slechts vaardigheden die je kunt toepassen op jouw leven, en wij zullen je begeleiden bij het verwerven van de vaardigheden die jij nodig hebt, in lijn met jouw sterke punten en jouw ontwikkelpunten.

Hoe verloopt het programma?

Aanmelding & Selectie

Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden voor dit toffe leiderschapsprogramma. Wees er snel bij, want er zijn maar 16 plaatsen en er vindt een selectie plaats op basis van het uitgebreide inschrijfformulier en een kennismakingsgesprek. We vragen je daarom om de gevraagde informatie na jouw aanmelding zo volledig en helder mogelijk aan ons door te geven. Op basis van de informatie die jij aan ons doorgeeft bekijken we of jouw profiel past in het programma. Daarna plannen we een kennismakingsgesprek om je persoonlijk te leren kennen. Als we tijdens dit gesprek allebei tot de conclusie komen dat er een match is dan heb je nog 7 dagen de tijd om je inschrijving definitief te maken.

Je kan je hier aanmelden om het uitgebreide inschrijfformulier te ontvangen, waarin je jouw motivatie door kunt geven. De mogelijkheid tot aanmelding sluit om 23:59:59 uur op zondag 24 februari 2019.

Kick-Off

De kick-off is het eerste moment dat de hele groep bij elkaar komt. Gezamenlijk lanceren we deze dag Gamechangers in Health 2018! Je krijgt inzicht in hoe de rest van het programma eruit zal gaan zien en gaat meteen aan de slag met je leervraag. Met je mededeelnemers ga je in gesprek over je veranderopgave en wat jou te wachten komt staan de rest van het jaar.

Expedities

Gedurende het programma wordt je uitgenodigd om te werken aan zogenaamde ‘expedities’. Een expeditie is een opdracht die je online en/of offline kunt maken. Soms zelfstandig en soms in groepsverband. Uiteraard helpen we je een handje bij het uitvoeren van de opdracht. Dit doen we door het selecteren van relevante artikelen en theorieën ter inspiratie. Er zijn drie type expedities te onderscheiden:

  1. Expedities waarbij je aan de slag gaat met jouw persoonlijke leiderschap.
  2. Expedities waarbij je aan de slag gaat met jouw veranderopdracht op afdelings- / ziekenhuis- / of zorgsysteemniveau.
  3. Expedities waarbij je leert van andere organisaties en aan de slag gaat met jouw netwerk.

De uitkomsten van jouw expeditie deel je met de groep. Na onderlinge feedback van en aan de groep ga je je conclusies delen en benutten binnen jouw eigen organisatie.

Journey

En dan ga je mee op reis, naar een land in West Afrika! Samen met alle 16 deelnemers, om jouw leiderschap te ontdekken en te ontwikkelen. Gedurende een week zullen we samen met 8 deelnemers verbonden aan een lokaal ziekenhuis werken aan hun grootste uitdagingen binnen de gezondheidszorg in rurale gebieden. En terwijl we dat doen werk jij tevens aan jouw persoonlijke leervraag onder andere door middel van individuele coaching, reflectie met de andere Nederlandse GameChangers en de Afrikaanse deelnemers. Door op een gelijkwaardige manier te werken, leven en leren met Afrikanen ga je heel veel over je jezelf en over een andere cultuur leren.

Op de pagina ‘impact verhalen’ kun je lezen aan welke uitdagingen we hebben gewerkt in een eerder programma.

Intervisie

Tijdens de looptijd van het GameChangers in Health programma ga je met een subgroep 3 ‘face to face’ intervisie bijeenkomsten organiseren en laten plaats vinden. Tijdens de kick-off bijeenkomst worden de groepen samengesteld en gaan jullie je werkwijze bespreken. Wij zullen daar input voor geven, de uitvoering is aan de groep zelf.

Doel van de intervisie is om in een georganiseerd gesprek te reflecteren op jouw voortgang in je persoonlijke ontwikkeling en je veranderopdracht om zo te leren van elkaar en jouw persoonlijke groei te versterken.

Inspiratie bezoek

In het kader van leren van anderen, het vergroten van je netwerk en uitbreiden van jouw visie over veranderen ga je in een subgroep een bezoek afleggen bij twee andere organisaties. Eén bezoek aan een organisatie gericht op de gezondheidszorg (bijvoorbeeld VvAA, een beroepsvereniging of een toezichthouder in de zorg) en één bezoek aan een organisatie  buiten de gezondheidszorg.

Samen met de leden van je subgroep ga je vooraf bespreken welke (aspecten van) organisaties je inspireren en wat je uit de bezoeken wilt leren. Wij hebben een lijst met organisaties die wij inspirerend vinden. Natuurlijk hoef je daar geen gebruik van te maken.

Als subgroep plannen en organiseren jullie het bezoek zelf, in de periode tussen oktober en december 2018.

Harvesting

Na een intense en leerzame Journey, kom je 1 dag met de andere deelnemers bij elkaar om te delen hoe je de week hebt ervaren, wat jouw leerpunten zijn en hoe jij deze in de dagelijkse praktijk kunt/wil implementeren. Jouw concrete stappen om de leider en game changer te zijn binnen jouw organisatie!

Symposium

Vanaf oktober geef je aan de hand van jouw behoefte verder vorm aan het leer proces; intervisie, coaching afspraken, verdieping in prakstische en persoonlijke inzichten. Je gaat alle leerpunten en ‘best practices’ verzamelen zodat je tijdens het symposium concreet kan laten zien wat voor een verandering je hebt doorgemaakt en wat voor invloed je hebt gehad op jouw omgeving. Dit ga je delen in de vorm van een TED-talk of andere creatieve interactieve manieren tijdens het symposium.

Afsluiting

De afsluiting is ‘het einde van het begin’. Na 10 maanden heb je een bijzondere reis doorgemaakt en jezelf veel beter leren kennen. Je bent je bewuster geworden van je eigen keuzes en de impact hiervan op jouw omgeving. Je bent ‘change agent’ geworden binnen je team én je organisatie. Je hebt praktische ervaring over wat nodig is om een beweging te starten.

We sluiten het programma af met elkaar en gebruiken dit moment om terug te blikken en ook samen vooruit te kijken. Na het programma is kun je elkaar blijven steunen door middel van een actieve alumni community.