Kosten en Financieringsmogelijkheden

Financiële middelen

Zo’n leiderschapsprogramma is natuurlijk hartstikke gaaf! Maar hoe krijg je de benodigde middelen bij elkaar? Uiteraard stimuleren wij zoveel mogelijk jouw eigen creatieve aard, maar geven je graag enkele tips met betrekking tot dit vaak dwarsliggende onderwerp.

Voordat we een begin maken aan onze tips is het belangrijk om te vermelden dat wij al wat voorwerk hebben gedaan voor je.

Zo zijn wij met de Stichting Werkgelegenheid Geneeskundigen (SWG) in gesprek over een aantrekkelijke subsidie van € 1000 per deelnemer! Omdat Stichting SWG net als jij ziet dat dit programma belangrijk is voor jouw ontwikkeling als arts.

Maar we hebben nog meer onderzoek voor je gedaan en wat denk je? Er bestaan diverse fondsen die subsidie verstrekken voor programma’s als de onze. Je moet ze wel persoonlijk aanvragen. Er zijn specifieke fondsen zoals het Aletta Jacobs Fonds, Docter van Catharina van Tussenbroek Fonds, Haella, Van-Beekdonner, Passage. Al deze fondsen hebben hun eigen voorwaarden,
bijvoorbeeld de woonplaats van de AIOS.

Nog veel meer fondsen zijn te vinden in het fondsenboek van de Zorgsubsidiekalender. Met een gratis proefabonnement van een maand kun je hier volop in grasduinen. Klik hier en je kunt aan de slag.

En ook in 2019 is het voor jou mogelijk om het inschrijfgeld voor dit programma af te trekken van de belasting. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

Bij 50% van de deelnemers van cohort 1 zijn de kosten voor het programma overigens geheel of gedeeltelijk betaald door de werkgever vanuit opleidings-, onderzoeks- en/of persoonlijk budget.

Kosten

De totale kosten voor het hele programma (inclusief vliegticktet) zijn € 6.495,-
Deze prijs is exclusief kosten voor vaccinaties en visum. 

Wat levert dit op?

  • Je hebt een duidelijk persoonlijk ontwikkeldoel voor ogen en hebt daar belangrijke stappen in gemaakt
  • Je hebt een impactvolle verandering in de gezondheidszorg binnen jouw eigen context in gang gezet
  • Je hebt een inspirerend netwerk van GameChangers om je heen opgebouwd voor de rest van je carrière, gelijkgestemden die elkaar inspireren en motiveren om de profesional rebel te zijn en te blijven
  • Je bent erachter gekomen wie jij bent mèt en zonder witte jas
  • Je hebt een Afrikaanse deelnemer de kans gegeven om veranderingen te realiseren in zijn/haar ziekenhuis (zoals het concept van Toms schoenen en Waka Waka lampen)

Onze tips:

  • Ervaring heeft uitgewezen dat het voor een aantal deelnemers mogelijk is geweest om (een deel van) de kosten vergoed te krijgen vanuit hun persoonlijke opleidingsbudget. Vergeet deze mogelijkheid dan ook niet te checken bij jouw opleider / leidinggevende!
  • Een aantal van jouw voorgangers hebben het voor elkaar gekregen om geen vrije dagen te hoeven opnemen voor de Jouney. In plaats daarvan hebben zij deze tijd kunnen schrijven als cursusdagen. Dat scheelt weer vakantiedagen!
  • Tenslotte bieden wij de mogelijkheid aan om de totale kosten van het programma te betalen in termijnen. Wij informeren je graag verder over de mogelijkheden.

Bonus tips:

Natuurlijk zijn er nog andere manieren om dit programma te bekostigen en hebben wij al wat voorwerk voor je gedaan.

  1. bol.com! We horen je denken: ‘bol.com?’ Ja! Wist je dat bol.com tweedehands (studie)boeken inkoopt voor hun eigen verkoop? Dat kan je al snel een paar honderd euro opleveren! Waar wacht je nog op? Snel naar bol.com!
  2. Wat dacht je van een ware crowdfundingscampagne? Lees hier de succesverhalen van Ralien en Vivienne en kom erachter hoe jij ook succesvol kan worden.

Heb jij nou nog meer tips en manier hoe jij je inschrijfgeld bij elkaar weet te ‘harken’? Deel ze dan met ons via social media of het contact formulier van deze website, zodat wij ze weer kunnen delen met de rest!